Hälsa, skador och sjukdomar

Skydd mot mygg?

2014-05-26 13:15 #0 av: tlover

Hur gör ni på sommaren för att skydda katterna mot mygg?

Nu har katten vi har nu inte riktigt samma problem som det korthåriga katten vi hade förr men det kan ju bli en hemsk myggsommar om man har otur.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-05-26 17:55 #1 av: VildaVittra

Vi har ju inte några större problem med mygg här normalt, det var bara ett år som översvämningsmyggan hittade hit från Dalälven (fy satan vad synd jag tycker om folk som bor där efter det), så jag gör faktiskt ingenting för att skydda dom mot mygg. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-05-26 19:17 #2 av: Cahira

Ingenting, våra är obesvärade tack och lov. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-29 14:07 #3 av: Torparmor

Ingenting här heller

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2014-05-29 22:04 #4 av: cattisa

Våra katter har inte haft några problem med myggen, även om vi har mycket mygg vissa år. Vi har ny katt sedan nyår nu, så vi får väl se hur det blir.

På vilket sätt brukar de ha problem med myggen? Brukar de bli bitna någon särskild stans?

"Tur har man kanske varje dag, otur mera sällan".
Valfridus I. President i republiken Åsen och Fristaten Holmen

Anmäl
2014-05-30 00:16 #5 av: Nelley

#4 Jag och min syster var i stadsparken(örebro) med två av hennes katter (inte utekatter) och vi såg när den ena blev biten... (ville inte störa för han var så fokuserad på att fånga en fågelSkrattar) Efteråt så satte sej katten vid en liten skylt... en sån där som det står arterna på träden på latin och han typ tryckte huvudet mot den. Verkligen jättehårt så drog han huvudet över skylten för att klia sej, det var nog inte det här ts menade men ville bara säja...Förlägen Det var typ förrförrförra(?!) sommaren så... ja. Inget hända ju med kattenSkrattarMen jag kan tänka mej att om en fick bitmärken överallt så skulle ju katten kunna riva upp huden tillomed kanskeFunderar. Jag har ju ingen katt så jag har bara sett det här den enda gången men... kanske kanske...

Anmäl
2014-05-30 08:30 #6 av: tlover

#4 Nu är det ju inte lika illa med katten vi har nu (långhårig) men hon kan få en mildare variant av det den korthåriga brukade få.

Hon brukade få "extra ögonbryn" av myggbett och knottbett som såklart blödde och svullnade upp. Området där det var som värst var väl 5*2 cm över varje öga.

Det är som sagt inte lika stort problem för katten v har nu (antagligen för att hon är långhårig) men biten blir hon ju och man vet ju aldrig om det blir en "myggsommar" el inte.

Kaninerna är ju enklare, deras burar kläs in i myggnät helt enkelt.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-05-30 16:51 #7 av: Fridaaaa

Ingenting.  De klarar sig bra ändå.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.