Allmänt

Gå ut på vintern

2015-02-28 00:14 #0 av: [Sabina]

Vill era utekatter gå ut även nu på vintern/vårvintern? 

Våra går inte långt ens på sommaren så under vinterhalvåret brukar de
a) vilja att man öppnar dörren
b) sniffar i luften, oftast är det fuktigt (bor ju på Västkusten)
c) skvätter äcklat med tassen och går in igen
d) upprepar detta några gånger om dagen om de inte sover Oskyldig

Anmäl
2015-02-28 01:06 #1 av: VildaVittra

Givetvis måste ju det undersökas om sommaren kommit medan man jäste i mattes säng.Skrattar

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-02-28 01:08 #2 av: [Sabina]

Haha, ja precis så Skrattar

Anmäl
2015-02-28 01:10 #3 av: Cragan

enda vädret kissen här vägrar gå ut i är om det spöregnar när han ska ut, är han redan ute o det börjar regna bryr han sig inte Skrattar

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-02-28 02:13 #4 av: hannaj98

Nej, är det kallt, blåsigt eller duggregn så går katterna bara till dörren för att bli utsläppta men när man öppnar tittar de på mig som om jag är dum i huvudet, som att det är mitt fel att det är dåligt väder. De verkar tro att jag är en Gud eller nåt (Vilket iofs är ganska smickrande Skämtar) Så nej, om det inte mot förmodan skulle vara en enligt katterna "fin" vinterdag så stannar de inne.

Anmäl
2015-02-28 18:03 #5 av: kattöga

Snö, regn och rusk, vinande vind bland träna - nej, då stannar vi inne. På vintern har vi många rådjur kring huset också och dom är både spännande och farliga. Så bäst att titta på dom genom fönstret, samtidigt som man väntar på våren.......

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2015-03-01 12:19 #6 av: CasaRamon

Vår katt som är utekatt, och en riktig jägare, tog vi över för 7 månader sen. Hon går ut varje dag för att göra sina behov. Har inte lyckats se vart hon går. I höstas uträttade hon behoven i hela grönsakslandet, men nu har vi en hel del snö. Trots att vi har 2 sandlådor, så har hon bara använt dom 2 gånger. Det var när det ösregnade ute. Finns inga möss att jaga, men härom dan kom hon in med en levande sork som present till oss.

Anmäl
2015-03-01 22:02 #7 av: tlover

Gimla är ute varje dag, året om. Det är snarare mängden timmar som ändras.

Men kallt väder är bättre än klabbsnö iallafall

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2015-03-02 13:40 #8 av: Sealle

Min katt verkar aldrig kunna bestämma sig. Oftast när det är snö ute så står han och sniffar i dörröppningen i en halv evighet, innan han tar ett  kliv utanför dörren, skakar häftigt på tassarna som rört vid snön, tar ett steg till, stannar och skakar på tassarna (som han är förvånad över att snön fastnar på nytt), osv. Sen brukar han inse att det inte hjälper att skaka på tassarna och då så "travar"/joggar han väldigt snabbt tvärs över altanen med jättehöga kliv, hoppar upp på räcket, sitter där i kanske fem minuter och sen skyndar han sig in igen.

När det regnar ute kommer det inte på fråga, dock när det slutat regna så brukar han göra ungefär likadant som vid snö. Dvs tveka i dörröppningen, skaka massa på tassarna, sätta sig på på en torr fläck, ångra sig och springa in igen. Blåst bryr han sig inte om (blåser sällan speciellt hårt där vi bor), möjligt att han blir lite extra speedad.

Bild från i höstas (ber om ursäkt för hemsk kvalité). Här har han tagit skydd tre meter från dörröppningen och satt där i fem minuter innan han kom in igen haha.
Anmäl
2015-03-02 14:01 #9 av: [Sabina]

#8 Haha, jag känner så väl igen beteendet Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.