2015-06-04 07:15 #0 av: Fd Kattägare

Vill varna för den ökande oseriösa hysterin bland så kallade djurvänner.
Har din katt sprungit bort? Anmäl försvinnandet direkt till polisen. Det kan hända att den blivit tagen för att vara hemlös. Sedan kan det bli väldigt svårt att få tillbaka din kelgris om fel människor råkat "hitta" den. Det kan faktiskt hända att din katt försvinner spårlöst i tre månader, för att sedan dyka upp på internet med någon annan ägare. Som sedan tigger pengar på internet av intet ont anande djurvänner.
Idmärk din katt, både i örat och genom chip. Se även till att registrera din katt hos SKK. Tappar den sitt halsband, ordna ett nytt omgående. Använd ett som det går att skriva kontaktuppgifter på. Men se till att det alltid finns halsband.

Till "upphittarna" riktar jag några ord.
Mata aldrig en okänd katt bara för att den råkar gå i krokarna regelbundet. Den behöver inte vara hemlös. Kontrollera märkning. Matar du katten kommer den tillbaka till dig. Endast för att just du råkar ge den mat. Katter har revir oavsett om de är kastrerade eller inte. De kontrollerar och rör sig i sitt revir. Dvs. finns kattens hem i närområdet.

Anar du oråd.
Börja med att kolla med polisen. Sedan börjar du med att sätta upp anslag med bild i närområdet. Det är viktigast. Tänk på att internet inte används av alla.
Om efterlysning görs ska den göras på seriösa och välkända forum som uppdateras ofta. Och forum som har kontaktuppgifter angivna. Inte sådana som endast har kontonummer för gåvor utskrivna.
Sistnämnda gäller även de som saknar sin katt.