Allmänt

Hur länge växer katter, påverkar kastrering?

2016-01-07 09:28 #0 av: Björne33

Jag har 2 kattungar på 6 månader hemma och eftersom jag tidigare bara tagit hand om redan vuxna katter funderar jag nu på hur länge de växer, särskilt hankatten. Han var dubbelt så stor som sina syskon vid födseln, trots att han kom sist. Hans bror som bor granne har nu växt om honom (kan bero på för mycket mat, svårt att säga) Han är fortfarande betydligt större än sin syster, dock något mindre än sin mamma.  Jag kastrerade honom i veckan, kommer detta att påverka tillväxten? Jag har hört att det påverkar muskelutvecklingen, men jag kan inte ha en hona och en hane i samma hushåll om de är okastrerade (för att inte tala om att de är syskon) Jag vill inte heller att han går ut och gör en annan katt ”på smällen” och att hålla honom inne tills han blir 1 år känns inte som ett alternativ.


Anmäl
2016-01-07 09:49 #1 av: VildaVittra

De brukar växa på höjden i något år, sedan på bredden. 

Att kullsyskon som även är helsyskon, är olika i storlek är inte ovanligt. Och det är ingen fara med tidig kastration på katter. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-01-08 13:12 #2 av: [VinterMaran]

Min katt växer bara på bredden numera;-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.