2016-05-25 11:49 #0 av: Uppkatten

Nu finns det en ny söksajt för bortsprungna och upphittade katter, som täcker hela landet. Där kan man dels annonsera om bortsprungna och upphittade katter, men man kan även söka bland katter baserat på färg, län mm. Söker man efter en bortsprungen svart katt så behöver man alltså inte kolla på alla annonser om t ex vita, röda och bruna katter.  På sajten finns också många bra söktips som man kan använda ifall katten sprungit bort.

Det är SVEKATT som står bakom sajten, och den lanseras i samarbete med MJAU. Tanken är att försöka samla landets alla bortsprungna och upphittade katter på en och samma sökbara sajt, och på så sätt öka chansen för katter och kattägare att hitta tillbaka till varandra igen.  I dagsläget finns över 200 Facebook-sidor där man kan annonsera efter sin bortsprungna katt, vilket gör det väldigt svårt för kattägare och upphittare att kunna finna varandra.

Genom att katter kan återförenas med sina ägare så blir det fler platser över på katthemmen till de verkligt hemlösa katterna.

Naturligtvis ska du också kastrera, id-märka och ägarregistrera din katt så att kattens chanser att få komma tillbaka hem ökar ifall katten har oturen att komma VILSE.

Du hittar sajten på http://www.vilse.nu/