Allmänt

P-piller ?

2016-12-10 19:41 #0 av: [LittelInferno]

Så vi har en kattunge (hona) på drygt 6 månader som vi vill ta en kull på i framtiden, Vi tänkte därför använda p-piller så hon har chans att vara kattunge ett tag så hon blir drygt 2-3 år eller mer. Så vår frågor är : När ska man börja med p-piller? Hur länge vågar man ge p-piller utan att de ger katten nån större skada? Fins det fler risker än juvertumörer som kan hända ifall katten får för mycket?

Anmäl
2016-12-10 20:26 #1 av: Em_

Det finns mååånga katter utan hem. Vill ni ta hand om kattungar kan ni vara jourhem åt en katthems-kattfamilj :) P-piller är inte pålitligt, många katter blir dräktiga ändå, och sen finns juvertumörrisken... Dessutom finns det sexuellt överförbara sjukdomar bland katter också, även om hon äter p-piller finns risken att hon blir parad och smittad om hon får gå ut. Sen finns ju alltid risken att det krävs ett kejsarsnitt eller att honan och/eller alla ungar dör, men jag gissar att ni tänk på det och är beredda att ta den risken? Kort sagt, det finns många anledningar att överväga kastrering :)

Anmäl
2016-12-10 21:56 #2 av: [LittelInferno]

#1 Hon är inte en bondkatt hon är en renrasig siames med stam. Vi har henne ut efter som de inte känns så sjyst mot katten om dom ska behöva gå inne hela tiden. Och vi har kollat upp riskera som kommer med att ta en kull och är fullt informerade om vad som kan hända.

Anmäl
2016-12-10 23:06 #3 av: Em_

Okej, då förstår jag att det hela är mer genomtänk. Blev lite fundersam eftersom detta är utekatter iFokus ;) Du kanske får vettigare svar på Siames iFokus :)

Anmäl
2016-12-16 13:27 #4 av: majvi

p-piller förhindrar att katten löper men det förhindrar inte  att en okastrerad  hankatt parar sig med henne .

Anmäl
2016-12-19 20:49 #5 av: ApanAnn

För att förtydliga: kattens ägglossning sker vid parning, så även en katt som får sina p-piller helt felfritt varje dag kan bli dräktig om en okastrerad hankatt får för sig att para sig med henne. Okastrerade hanar sätter tyvärr på lite vad som helst, inklusive kastrerade honkatter och honkatter på p-piller.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.