Beteende

Gamla katter vill inte acceptera ny katt.

2019-02-10 16:00 #0 av: Halvdansken

Vi har 3 "gamla" katter; Elvis på 13,  Willie och Ozzy på 3. 

När vi skaffade "de små grå" som då var 14 veckor,  så var Elvis inte överlycklig, men efter en tid lugnade det ner sig och nu går det utmärkt. 
I somras kom det en katt som smög sig in i vårt kök (bor på landet, så det kommer lite katter förbi ibland), han glufsade i sig vår kattmat, och så försvann han. 

För att göra en lång historia kort, så fick vi till sist kontakt med honom - han var skiträdd för allting  - och nu i januari blev han kastrerad och chippad och sånt. 
Givetvis har vi frågat grannar, framlyst honom i olika FB-grupper och delat ut lappar i grannskapet. Inget svar.

Han är världens gosigaste katt, vill alltid vara med, ligger i knäet, spinner bara man titta på honom. 
Och våra andra katter HATAR honom.  De "growlar", försöker jaga ut honom, ibland blir det regelrätta slagsmål.  Ibland kan de nonchalera varandra, och liiite lättare går det, men efter 2 månader så börjar vi misströsta.  Plus at vi vil sova på nätterna och inte medla i kattslagsmål klockan 03. 

Är det möjligt att få dem att acceptera varandra? Eller ska vi ge upp och ta Cooper till ett katthem, så de kan omplacera honom?  Det skär i mammahjärtat då han  litar på oss, och så  överger vi ut honom.  Typ.  Fast att vi ju egentligen vill  både hans och de andra katternas bästa.

Vad tror ni? Vi provade med Feliway, doftgrunka som man sätter i eluttaget, men det fungerar inte nåt vidare. 
Ska man låta dem lösa det själva? Ska man gå in och avbryta konflikter på ett tidigt stadium? 
Tips tack!!

PS. Postade samma inlägg i "Katter i Fokus", men där verkar de mest bekymra sig om att katterna kan gå in och ut som de själva vill....

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2019-02-24 20:00 #1 av: [Forest]

Vi köpte Feliway och den funka bra dock funka inte Bamse med den katten öht så en syster tog den ungkatten. Men Feliway gjorde att Bamse inte flydde fältet helt 😋 Han var mer ute än inne, men innan feliway ville han inte änds in.
Det finns även i spray den körde jag lite runt dörren. Nu har vi en ny kisse men han o Bamse funkar bra ihop vi hade kvar Feliway så vi börja med den innan vi fick hem våran vildkatt (uppfödd med vildmamma) tror den hjälpte för Bamse tyckte att lillpissen var rätt okej 😉

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.